Atlas werkschoenen

Verfijn de weergave:
Klik hieronder je wensen aan en de producten worden direct gefilterd.

Normering


KenmerkModel

Kleur


Atlas werkschoenen

Unnaer Schuhfabrik


Ruim 100 jaar geleden werd in de plaats Unna, in het noordoosten van het Duitse Ruhrgebied, de schoenenfabrikant ,,Unnaer Schuhfabrik'' opgericht door Johannes Schabsky. Toentertijd werkten 16 medewerkers voor dit jonge Duitse bedrijf op 3 verschillende etages. In die tijd lag de focus voornamelijk op veiligheidsschoenen voor de mijnbouw en de staalindustrie. Op de bovenste etage was de naai-atelier bevestigd waar onder andere de lederstukken werden uitgesneden. Op de eerste etage was de zwikkerij, waar de stalen neuzen in de werkschoenen werden verwerkt. Op de begane grond bevonden zich het magazijn, de expeditie, de bankwerkerij en de verkoopafdeling van de Duitse schoenenfabrikant.


Atlas veiligheidsschoenen, globaal actief.


Had men in die beginjaren een goede dagproductie van 80 paar werkschoenen, zo lag de dagproductie in 1960, exact 50 jaar later, al flink hoger met 400 paar veiligheidsschoenen. In die halve eeuw verschafte de Unnear Shuhfabrik werk aan ruim 63 personeelsleden. Tegenwoordig wordt een dagproductie van 7000 paar werkschoenen behaald. Dit wordt mede behaald omdat in 2006 Atlas schoenenonderdelen in eigen beheer produceert in het zuiden van Brazilië, waar in het Duitse Dortmund de eindmontage plaats vindt.


Atlas – The shoe company


Wat de ondernemer en oprichter Johannes Schabsky van tevoren niet kon weten is dat anno 2013 de vierde generatie Schabsky aan het roer staat van de Duitse schoenenfabrikant; Werner Schabsky. Hij is er verantwoorderlijk voor dat er tegenwoordig verschillende soorten veiligheidsschoenen geproduceerd wordt bij Atlas. Onder meer reguliere werkschoenen, asfaltschoenen en S3 veiligheidsschoenen

block
block
Min: €0 Max: €150

Atlas Anatomic Bau 500

Hoge asfalt veiligheidsschoenen van Atlas, model Anatomic Bau 500, met S3 normering en uitgerust met een stalen neus en Flexibele Ondoordringbare Tussen zool.

€99,00 €74,95 excl. BTW

Atlas Thermo Tech 800

Hoge asfaltschoenen van Atlas model Thermo tech 800 Blue met S3 normering en uitgerust met stalen neus en flexibele ondoordringbare tussen zool.

€141,95 €112,95 excl. BTW